Campania

Un milion de stele

Un Milion de Stele (UMS), editia 2015 este un eveniment de advocacy susținut în cadrul proiectului ONGuri mai puternice împreună!

Prin acest proiect urmărim să influențăm o politică publică de finanțare a serviciilor sociale participînd activ, alături de alte ONG-uri din sectorul social, la crearea unui cadru favorabil funcționării și finanțării serviciilor sociale adresate persoanelor aflate în dificultate în România.

Deoarece UMS a devenit unul dintre evenimentele unice creat de organizațiile Caritas și are un pregnant caracter umanitar și de advocacy, în cadrul ediției de anul acesta vom transmite mesajele cele mai importnate ale camapniei de advocacy pentru servicii sociale.

Evenimentul se va desfăsura la nivel național în data de 16 octombrie 2015, începînd cu ora 18.00, simlutan în 54 de localități din România.
La Timișoara evenimentul se va desfășura la Biserica Romano-Catolică ” Millenium” din Piața Romanilor nr. 2.

Presa, autoritățile locale, cetățeanii, beneficiarii serviciilor Caritas și partenerii vor fi invitați să aprindă o candelă în semn de solidaritate cu persoanele nevoiașe care se confruntă cu sărăcia extremă, marginalizarea și excluziunea socială si să susțină demersul nostru prin semnarea Petiției Da Servicii Sociale.

Prin acest eveniment dorim să facem vizibil impactul pozitiv generat de serviciile sociale furnizate de ONG-uri în rândul autorităților și instituțiilor publice locale și centrale și a publicului larg / cetățeni în vederea creșterii nivelului de informare și conștientizare privind nevoia de dezvoltare a acestor servicii.

Pentru a strânge cât mai multe semnături pentru Petiția DA Servicii Sociale! – petiție prin care ne propunem să creăm o bază de susținere din partea publicului larg prin care să convingem Guvernul să crească bugetul alocat pentru servicii sociale