Dăruim siguranță până în ultima clipă!

Este un proiect al Federației Caritas, Centrul de Îngrijiri Paliative de tip Hospice “Casa Milostivirii Divine”, selectat în vederea participării la TIMOTION 2020.

Proiectul vizează două direcții majore de intervenție:

  • dezvoltarea calității serviciilor acordate pacienților internați în cadrul Centrului de Îngrijiri Paliative de tip Hospice „Casa Milostivirii Divine”, din Timișoara;
  • creșterea nivelului de informare în rândul populației cu privire la serviciile de tip hospice și condiții de accesare a acestora.

Primul obiectiv presupune achiziționarea unui sistem de siguranță și comunicare pentru pacienții internați. În momentul de față în Hospice Timișoara există un sistem de comunicare între pacienți și personalul medical, însă acesta este doar parțial funcțional și prezintă frecvent defecțiuni, fiind necesară înlocuirea lui.

Cel de-al doilea obiectiv vizează lansarea și susținerea pe termen lung a unei campanii de educare și conștientizare a populației cu privire la instituțiile de tip Hospice și a serviciilor paliative. Campania vizează în primul rând informarea cu privire la existența unor astfel de servicii și condiții de accesare a acestora, pentru a veni în întâmpinarea oamenilor care au nevoie de îngrijire paliativă. Dorim să contribuim la promovarea unei culturi incluzive de tip grup de suport la nivel de comunitate, pentru susținerea pacienților cu diagnostic oncologic și a apropiaților acestora. Persoanele care îngrijesc pacienți cu cancer sunt în momentul de față de multe ori nepregătiți, neinformați, sau nesprijiniți în demersul de a-și împlini rolul de îngrijitor al celui bolnav.

Mai multe informații despre proiect și cum ne puteți susține, puteți afla aici:  https://www.timotion.ro/proiecte-2020/hospice-timisoara-daruim-siguranta-pana-in-ultima-clipa/.