Centrul de integrare socio-profesională pentru adulți fără adăpost

Cunoscând dificultatea de a găsi un loc de muncă pentru persoanele fără adăpost încadrate în Azilul de Noapte, în anul 2007, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială Timiș, am pus bazele Centrului de reinserţie socio-profesională în ferma „Pater Paulus” din Bacova.

Proiectul a fost dezvoltat la Bacova, unde aveam o fermă care produce o parte din necesarul de legume și cereale pentru serviciile noastre sociale. Această fermă este formată din 5 ha teren agricol, moară și sector de creștere animale.

Prin acest demers de economie socială, am creat oportunități de muncă și cazare pentru un număr de 16 persoane, care lucrează alături de personal calificat și alți muncitori din împrejurimi. Angajații încadrați în programul de inserţie socio-profesională beneficiază de următoarele servicii:

  • locuinţă în pavilioane;
  • calificare la locul de muncă;
  • masă de prânz, 5 zile pe săptămână. De asemenea, în fiecare zi angajaţii primesc jumătate de litru de lapte şi pâine;
  • servicii de asistenţă socială, consiliere psihologică;
  • servicii de îngrijire medicală;
  • pentru persoanele cu copii mici în îngrijire există posibilitatea de a-i lăsa la Centrul comunitar pentru copii, ”Casa Pater Berno” din Bacova.

De la înființare, 30 de persoane fără adăpost au fost angajate în cadrul fermei din Bacova. Persoanele în dificultate lucrează alături de angajaţii noștri din comunitatea locală, care le oferă sprijin în realizarea activităţilor, inclusiv o formare iniţială la locul de muncă.

Date de contact:

305101 – BACOVA, FERMA BACOVA F1, jud. Timiș

E-mail: cispafa@yahoo.com