Servicii pentru varstnici

Persoanele vârstnice reprezintă unul dintre grupurile țintă principale cărora ne adresăm, alături de copii. Intervenția se desfășoară prin intermediul a trei tipuri de servicii specifice, pe care le-am dezvoltat: servicii de îngrijire la domiciliu, servicii de îngrijire socio-medicală și cantinele sociale.

Intervenția în domeniul îngrijirii la domiciliu se desfășoară în 6 centre din județul Timiș (Timișoara, Buziaș) și Caraș-Severin (Anina, Caraș-Severin, Oțelu Roșu și Reșița). Serviciul din Timișoara s-a deschis în anul 1994, fiind un serviciu pilot la nivel național. În următorii ani au fost deschise și celelalte centre, în cadrul cărora sunt oferite la domiciliu servicii medicale şi sociale adaptate grupului ţintă. Serviciile se adresează persoanelor cu afecțiuni cronice, care prezintă un anumit nivel de dependenţă şi o capacitate limitată de deplasare.

În completarea serviciilor de îngrijire la domiciliu, Federația Caritas a investit în dezvoltarea a două centre de îngrijire socio-medicală: Casa Sf. Francisc și Casa Sf. Ioan din Bacova, județul Timiș.

Totodată, prin intermediul celor trei cantine sociale din Timișoara, Nădrag și Peciu Nou pregătim anual 91.000 de porții de mâncare, o mare parte dintre beneficiari fiind persoane vârstnice. Persoanele care nu reușesc să se deplaseze primesc mâncarea acasă, prin serviciul masa pe roți.

Servicii de îngrijire la domiciliu

Servicii de îngrijire socio-medicală pentru vârstnici (de tip azil)

Cantine sociale