Servicii pentru varstnici

Persoanele vârstnice reprezintă unul dintre grupurile țintă principale cărora ne adresăm, alături de copii. Intervenția se desfășoară prin intermediul a trei tipuri de servicii specifice, pe care le-am dezvoltat: servicii de îngrijire la domiciliu, servicii de îngrijire socio-medicală și cantinele sociale.

Intervenția în domeniul îngrijirii la domiciliu se desfășoară în 4 centre din județul Timiș (Timișoara, Buziaș) și Caraș-Severin (Caransebes și Reșița).

În completarea serviciilor de îngrijire la domiciliu, Federația Caritas a investit în dezvoltarea a două centre de îngrijire socio-medicală: Casa Sf. Francisc și Casa Sf. Ioan din Bacova, județul Timiș.

Totodată, prin intermediul celor doua cantine sociale din Timișoara si Nădrag pregătim anual 90.000 de porții de mâncare, o mare parte dintre beneficiari fiind persoane vârstnice. Persoanele care nu reușesc să se deplaseze primesc mâncarea acasă, prin serviciul masa pe roți.

Servicii de îngrijire la domiciliu

Servicii de îngrijire socio-medicală pentru vârstnici (de tip azil)

Cantine sociale