Servicii de îngrijire socio-medicală pentru vârstnici (de tip azil)

Îmbunătățirea condițiilor de viață din ultimele decenii în țările din Uniunea Europeană a avut drept urmare creșterea speranței de viață. Numărul nașterilor se află în continuă scădere, iar statele comunitare se văd confruntate cu un număr din ce în ce mai mare de persoane vârstnice (70-80 de ani). Și în cazul României numărul de vârstnici se află în continuă creștere, nevoia unor centre de îngrijire și asistență pentru persoanele de vârsta a treia, îndeosebi pentru cei suferinzi de boli cronice fiind din ce în ce mai mare. 

Astfel că, în completarea serviciilor de îngrijire la domiciliu, Federația Caritas a dezvoltat și  două centre de îngrijire socio-medicală: Casa Sf.Francisc și Casa Sf. Ioan din Bacova.

Cu o capacitate totală de 26 de locuri, oferim posibilitatea de cazare persoanelor vârstnice aflate în situație de risc social sau care se confruntă cu boli cronice. Pe lângă găzduire, cele două centre oferă servicii de bază precum: alimentație zilnică (trei mese pe zi), îmbrăcăminte, servicii de igienă personală, servicii de asistență socio-medicală, activități de recuperare și petrecere a timpului liber.

Centrul de îngrijire socio-medicală pentru vârstnici şi bolnavi cronici „Sf. Ioan” din Bacova, jud. Timiș

Date de contact:

305101 – oraș BUZIAȘ, sat BACOVA nr. 81/A, jud. Timiș

Tel: 0256/323532

E-mail: casasf.ioan@gmail.com

Centrul de îngrijire socio-medicală pentru vârstnici şi bolnavi cronici „Sf. Francisc” din Bacova, jud. Timiș

Date de contact:

305101 – oraș BUZIAȘ, sat BACOVA nr. 187, jud. Timiș

Tel: 0256/323532

E-mail: casasf.ioan@gmail.com