Centre de ingrijire la domiciliu

Proiectul de îngrijiri la domiciliu, din cadrul Federației Caritas Timișoara cuprinde 6 centre aflate pe teritoriul a două județe, în județul Timiș: Timișoara și Buziaș, in judul Caraș Severin: Reșița, Anina, Caranșebes, Oțelu Roșu.
Centrul pilot, pe ţară, din Timişoara, s-a deschis în 1994 şi în decurs de patru ani, s-au deschis si celelalte centre, în cadrul cărora, personal calificat oferă servicii medicale şi sociale în domeniul îngrijirii la domiciliu adaptate grupului ţintă. Scopul proiectului: de a oferi servicii de îngrijire medicală şi socială la domiciliul beneficiarului în vederea creşterii calităţii vieţii acestuia. Grup ţintă: beneficiarii îngrijirilor medicale la domiciliu sunt persoane cu afecţiuni cronice, care prezintă un anumit nivel de dependenţă şi o capacitate limitata de a se deplasa la o unitate sanitară în vederea asigurarii îngrijirilor la domiciliu recomandate de medici.

Biroul de asistenta si consiliere pentru persoane cu handicap

Funcţionează în Timişoara din anul 2001 şi vine în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, familiilor sau reprezentanţilor legali ai acestora.

Centrul de ingrijire paliativa Casa ”Milostivirii Divine” Hospice Timisoara

Funcţionează din anul 2006 și oferă servicii medicale paliative în principal pacienţilor cu afecţiuni de natură oncologică, aflaţi în stadiu terminal. Unitatea dispune de zece paturi

Centrul de ingrijire socio-medicala pentru varstnici si bolnavi cronici „Casa Sf. Ioan” Bacova

Şi-a început activitatea în anul 2012 și oferă posibilitatea cazării unui număr de 12 persoane vârstnice aflate în situaţie de risc social.