Servicii sociale pentru victime ale violentei

Casa „Sfanta Maria a Apostolilor”

Din Timişoara este un adăpost pentru femeile victime ale violenţei domestice. Funcţionează din 2003 și are o capacitate de a caza într-un spaţiu adecvat 12 femei împreună cu copiii lor, fiind al doilea centru de acest gen din România. În adăpost se asigură protecţia, securitatea şi siguranţa victimelor violenţei în familie şi a copiilor aflaţi în îngrijirea lor în situaţii de urgenţă, prin găzduirea acestora o perioadă de maxim 60 de zile. Această perioadă se poate prelungi pentru situaţii excepţionale cu încă 30 de zile.

Serviciile de asistenţă socială acordate

Primire şi găzduire temporară;
Asigurarea securităţii şi siguranţei victimelor;
Program educativ, program de recuperare psihosocială, terapie de recuperare individuală şi în grup;
Oferă îngrijire medicală, asistenţă psihologică şi consiliere juridică a victimelor; Consiliere socială;
Asistarea femeii în relaţiile cu autorităţile;
Sprijin în gasirea unui loc de muncă; Sprijin în găsirea unei locuinţe.

Aceste obiective sunt realizate de o echipă interdiscipilinară susţinând victima prin programe de consiliere şi asistenţă psihologică, psihosocială, programme educative, program de recuperare psihosocială, terapie de recuperare individuală şi în grup. Echipa interdisiplinară este formată din profesioniştii adăpostului şi profesionişti din cadrul altor instituţii cu care avem parteneriate de colaborare.